Menu

Daniel Lemma

Uppsala

Katalin, Uppsala
fredag, 27 mars 2015 kl:21:00

â?If I used to love youâ?, låten från soundtracket till Jalla! Jalla! innebar ett enormt genombrott för Daniel Lemma. Men den orsakade också hans karriärs största missförstånd.


â?? Visst, jag gillar låten och är glad för alla dörrar den öppnade. Men sedan den kom ut tror alla att jag är en soulartist. Vilket inte alls är sant!


Det är i själva verket en annan amerikansk musiktradition som legat närmast hans hjärta hela tiden, nämligen folkmusiken. Det började när han för många år sedan hörde ett antal fältinspelningar gjorda av musikvetaren Alan Lomax på 30- och 40 talen, och därefter upptäckte skivan "Anthology of American Folk Music". En samling inspelningar som ursprungligen gjordes på stenkakor på 1920-talet, på ett sätt som har lite gemensamt med dagens tidskrävande inspelningsmetoder: Det gick fort â?? in med musikerna i ett rum, musiken fångades upp av en tratt, fördes vidare ner i en nål, som i sin tur graverade skivan â?? färdigt: Ett musikaliskt ögonblick var dokumenterat. Det här har alltid varit Daniel Lemmas ideal när det kommer till att göra skivor, han är inte alls intresserad av perfektionism, eller att sitta och skulptera fram det ultimata soundet i studion.

Datum / Tid

fredag, 27 mars 2015 kl: 21:00

Plats

Uppsala, Katalin, Uppsala

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad