Menu

Doug Seegers på Katalin

Uppsala

Katalin Uppsala
fredag, 17 juli 2015 kl:20:00

En hemlös 62 -årig singer-songwriter blir upptäckt vid ett härbärge i Nashville av en svensk countrystjärna, som hjälper honom från gatorna till att bli superstjärna i ett land, kanske musikaliskt sett mest känt för ABBAâ??s framgångssaga. â?Vad är Abba?" frågar Doug Seegers, med en röst fri från ironi .


Historien om Doug Seegers är en askungesaga, eller varför inte säga som det är, ett mindre mirakel. Mannen som
genom Jills Veranda har letat sig in i många svenska hjärtan och som med sin själfulla musik och lyrik tar oss med på en resa genom en hemlös mans liv.


Hemma i Nashville går Doug fortfarande till härberget och äter och hänger med polarna. Där skriver han en låt eller två och sjunger sina sånger som han gjort varje dag de senaste åren. På andra sidan Atlanten, här i Sverige, har Doug blivit en av våra allra mest folkkära artister.


â?Iâ??m a professional street musicianâ?, säger Doug och skrattar.


Sedan det där speciella avsnittet av Jills Veranda har Doug Seegers varit en upptagen man. En lång sommarturne 2014 med över 70 spelningar, Grammy nominerad för årets
Folkvisa i Sverige, nyinspelad duettskiva tillsammans med Jill Johnsson (In Tandem) som redan toppat försäljningslistorna. Intervjuer. Ännu mer turnerande. Och ännu mer intervjuer. Ja, listan kan göras


I sommar kommer Doug tillbaka till Skandinavien för en ny turné och vill inget hellre än att få träffa sina svenska fans igen.

Datum / Tid

fredag, 17 juli 2015 kl: 20:00

Plats

Uppsala, Katalin Uppsala

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad