Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Dungen

Katalin, UppsalaDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Den 25 september släpper Dungen nya albumet "Allas Sak" och ger sig därefter ut på en turné både i USA och Skandinavien.


Gustav Ejstes har gjort musik åt sig själv â?? och så småningom och oundvikligen åt oss alla â?? i nästan tjugo år. Han spelade in sitt första album år 2001 och släppte det under namnet Dungen. Sedan det stora genombrottet med "Ta Det Lugnt" 2004 har Dungen samlat en hängiven fanbase också utanför Skandinavien. Pitchfork hyllade albumet med 9,3 i betyg. Ute på vägarna blommade Dungen ut i ett komplett band, med en rotation av musiker som anslöt Ejstes på scenen och så småningom sammanställdes till ett fullständigt demokratiskt band med Reine Fiske på gitarr, Mattias Gustavsson på bas och Johan Holmegard på trummor. Med Tio Bitar (2007) och 4 (2009), hjälpte bandmedlemmarna Ejstes med att förverkliga visionen och samtidigt frodas själva. Som resultat växte Dungen till något större och mer formidabelt: ett av de bästa och mest konsekventa uppfinningsrika psychrockbanden i världen.


Det har gått fem år sedan senaste albumet â??Skit I Alltâ? (2010) vilket är det i särklass längsta intervallet mellan releaser för detta band, som visat en imponerande produktivitet och inspiration under 2000-talet. "Vi har alla varit borta under denna period av olika skäl, spelat musik i olika projekt", säger Ejstes. "Jag har skrivit låtar under tiden, så den faktiska inspelningsprocessen har varit ganska kort." Under tiden har flera medlemmar av bandet släppt skivor som The Amazing, inklusive 2012 års Gentle Stream och Picture You (2015). Ejstes själv var med och grundade det hyllade bandet Amason som släppte sin debut, Sky City, tidigare i år.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-11-27 21:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Dungen

Dungen, Panda på Spotify

Ta det lugnt

Panda

Dungen, Du e för fin för mig på Spotify

Ta det lugnt

Du e för fin för mig

Dungen, Åkt Dit på Spotify

Åkt Dit

Åkt Dit

Dungen är musikern Gustav Ejstes band med musikaliska influenser från 60- och 70-talens psykedeliska rock, progressiva rock och svensk folkmusik, Dungen vill dock inte förknippa sig med svensk progg då de inte har den klassiska politiska inriktningen i sin musik. Gustav Ejstes (född 1979) är multiinstrumentalist: han spelar gitarr, piano, klaviatur, tvärflöjt, fiol och sjunger.


De tidigare inspelningarna är influerade av folkmusik med fiol, flöjt och sitar. Med albumet Ta det lugnt tog bandet sitt sound mer åt psykedelisk rock.


Bandet har gjort fem musikvideor som spelats i tv och gjort en låt i soundtracket till filmen Djungelboken 2. 2005 uppträdde Dungen i tv-showen Late Night with Conan O'Brien och fick ett genombrott med låten "Panda".


Dungen har spelat i ett flertal europeiska länder och de är mest kända i USA där de har varit på tre turnéer, mycket för att de vill undvika proggstämpeln de erfarit i Sverige.