Menu

Lisa Nilsson & Erik Söderlind

Uppsala

Katalin, Uppsala
torsdag, 5 november 2015 kl:20:00

I fredags släpptes Lisa Nilssons och jazzgitarristen Erik Söderlinds singel "I händerna på livetâ? och i oktober åker de ut på en gemensam turné i Sverige och Danmark. På "I händerna på livet â?? ett möte i jazzens fotspår" kommer duon spela guldkorn från den svenska, amerikanska och brasilianska låtskatten tillsammans med utvalda låtar från deras egna repertoarer. Turnépremiären den 16 oktober äger rum i Eskilstuna och fortsätter sedan till Stockholm, Köpenhamn, Uppsala och Göteborg. Biljetterna finns ute nu.


Den prisbelönta jazzgitarristen Erik Söderlind släpper sitt nya soloalbum "In the Momentâ? den 11 september. Låtarna gästas av en rad kända musiker, däribland Lisa Nilsson som medverkar på singeln "I händerna på livetâ?. De hittade sitt musikaliska samarbete när Lisa Nilsson såg Erik Söderlind uppträda på Glenn Miller Café. Efter stängningsdags jammade de tillsammans och dagen efter bestämde de sig för att göra både en låt och en gemensam turné.


â?? Det roliga med Lisa är att hon både är artist och musiker på samma gång. Det är verkligen lätt att samarbeta med henne och det märks också att hon kommer från en musikerfamilj med rötter i jazzen. Hon har det där lilla extra som bara ett fåtal har, jag känner mig extra privilegierad som får jobba just med Lisa, säger Erik Söderlind.


Deras låt, "I händerna på livetâ?, släpptes i fredags och i oktober åker duon ut på en turné döpt till "I händerna på livet â?? ett möte i jazzens fotspår". Med sig har de Chris Montgomery på trummor och Niklas Fernqvist på bas.
Lyssna på nya singeln I händerna på livet:


smarturl.it/IhandernaSpotify

Datum / Tid

torsdag, 5 november 2015 kl: 20:00

Plats

Uppsala, Katalin, Uppsala

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad