Menu

Wheel In The Sky, Rotten Mind & Second Sun

Uppsala

Katalin
fredag, 11 januari 2019 kl:20:00

Wheel in the Sky, Rotten Mind & Second Sun
Spelplats: Katalin
Datum: 11 januari 2018
Biljettpris: 120:- + service
Arrangör: Candyrock Live & Loud


Wheel in the Sky
Wheel In The Sky har tagit sig an det omöjliga uppdraget att kombinera rockmusikens motpoler. AOR går hand i hand med garagerock, Vi finner Mike Oldfield mitt uppe i en ménage à trois med Patti Smith och Stevie Nicks. Vi stöter på Joy Division och Sniff'n The Tears snubblandes hem tillsammans i gryningen. Bandet är baserat i Uppsala, en stad som har givit oss många genuina rockakter. Wheel In The Sky är nästa kapitel och har precis släppt sin andra LP Beyond the Pale som kan beskrivas som en fallstudie i döden.


Rotten Mind
Rotten Mind är Uppsalabandet som turnerat ständigt sedan starten 2015, i Sverige, Europa och Australien. Rotten Minds spelningar är helt fantastiska. Det är intensivt, svettigt, energiskt - garagepunk och postpunk när det är som allra bäst. Bandet släppte i septemher sitt tredje album Fading Into Oblivion på Lövely Records. Rotten Minds alla tre skivors snygga blandning av postpunk och garage har hyllats av svensk och internationell press och uppmärksammats av bl.a. HYMN, NME och Noisey.


Second Sun
Second Sun bildades på nyårsafton 2010 sittandes på ett hallgolv, spelandes gamla Pentagram-låtar och skrikandes VI SKA HA ETT BAND SOM LÅTER FAN EXAKT SÅ HÄR! Så blev det inte riktigt. Vi började skriva låtar och det som kom ut var nåt slags Hawkwind möter Camel plus olika slags folkmusikmelodier och texter på svenska om hur det är att leva ett hårdare liv än vad man egentligen klarar av. Vi släppte första skivan 2015. Vi skaffade fler medlemmar och blev ett liveband, fler låtar skrevs och vi spelade här och där.

Datum / Tid

fredag, 11 januari 2019 kl: 20:00

Plats

Uppsala, Katalin

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad