Menu

Michael Stolt & Prins Svart

Uppsala

Katalin
lördag, 22 februari 2020 kl:21:00

Michael Stolt & Prins Svart


Spelplats: katalin, uppsala


Datum: 22 februari 2020


Biljettpris: 250 sek + service


Åldersgräns: 20 år


Prins Svart kombinerar det gamla med det nya, med en unik profil som är formad av musikaliska upplevelser från att spela med storheter som Uriah Heep, Michael Schenker, Bernie Marsden, Don Airey, Grand Magus och The Poodles. Prins Svart har karvat ut en nisch i musiksverige genom att kombinera klassisk rock med svenska texter.
Musiken är förankrad i 1970-talet och band som Led Zeppelin, Deep Purple och Black Sabbath, men med inslag av det tidiga 1980-talet och band som Dio, Whitesnake, Rainbow och Ozzy Osbourne. Texterna behandlar existentiella frågor som längtan, sorg och hopp.


Michael Stolt kanske mest känd som sångare och låtskrivare i Desperados men även som originalbasist i The Flower Kings, återkommer här med eget material dels från förra albumet ”En hedonist utan skam” men också nytt material från kommande plattan ”Dödsdansen”. En inte alltför järv gissning är väl att det dyker upp nån gammal Desperadoslåt under kvällen… Med sig har han ett band bestående av tunga musiker som Roine Stolt (Transatlantic, The Flower Kings, Steve Hackett), Jonas Isacsson (Roxette, Eva Dahlgren, Hansson De Wolfe United) samt Micke Syd Andersson från inte helt obekanta Gyllene Tider…

Datum / Tid

lördag, 22 februari 2020 kl: 21:00

Plats

Uppsala, Katalin

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad