Menu

Viktor Olsson & The Rhymes

Uppsala

Katalin
lördag, 23 oktober 2021 kl:19:00

Viktor Olsson & The Rhymes


Spelplats: Katalin and all that Jazz


Datum: 23 oktober 2021


Biljettpris: 195 sek + service


Åldersgräns: 20 år


VIKTOR OLSSON
Viktor Olsson är tillbaka med nya kritikerhyllade singeln ”Ensam när du går” som släpptes i september. Förra året kom det lika hyllade tredje albumet albumet ”Allt jag Ville Säga” som bl.a innehåller hyllade singeln ”Evergreen” som spelats för fullt i P4 och som ingen mindre än Peter LeMarc kallade ”Fantastiskt bra! ”Storslagen på ett innerligt och förtroligt vis”, duetten ”Saknat Dig Nog” med Maria Andersson från Sahara Hotnights, samt hjärtekrossarballaden ”Elin” som Barometern beskrev såhär: ”Elin är en svensk The River, en vindlande, vansinnigt vacker historia. Både sett till musik och ord. Texten glider sömlöst mellan svenska och engelska. Viktor Olsson sjunger - som vanligt - bättre än någonsin”


2015 debuterade den då 22-åriga Viktor Olsson med albumet ”Stenungsund”. Ett album som hyllades av såväl kritiker som lyssnare, med sina texter om att växa upp i en småstad och längtan efter att både stanna kvar och vilja gå vidare. Albumet spelades in under en sommar på Gotland tillsammans med Peter Morén och Tobias Fröberg. Tv-framträdanden avlöste varandra och Viktor utsågs av Mauro Scocco till årets nykomling på Svenska Musikförläggarnas pris i slutet av 2015 Våren 2016 släppte Viktor singeln ”Mil av ljus” som följdes upp av EP:n ”Alla lämnar till slut”. Singeln producerades av Måns Lundberg (Deportees, Håkan Hellström) och spelades in i den legendariska Atlantisstudion i Stockholm. Samma år åkte Viktor ut på skandinavisk konserthusturné som förband till Anna Ternheim.
Hösten 2018 släpptes det självbetitlade albumet "Viktor Olsson”. Barometern kallade albumet för "Årets Bästa Platta på Svenska” och Göteborgs-Posten gav plattan 4 av 5 fyrar och det gav även Viktor Olsson nomineringar till GAFFA-priset samt att han mottog Live at Hearts låtskrivarstipendium.


1 oktober är det turnépremiär på Pustervik i Göteborg. Det blir första spelningen med band på två år. Därefter rullar turnén vidare under hösten och vintern 21 med stopp på bland annat Blomstermåla Folkets Hus, Katalin i Uppsala, Hulingen i Hultsfred.


- Det känns som vi fortfarande inte turnerat klart senaste skivan ”Allt jag ville säga”. När pandemin kom in i bilden gjorde den att jag fick skrota planerna om en band-turné och i stället turnera akustiskt på mindre spelställen efter den kapacitet som restriktionerna tillät. Nu när saker och ting öppnar upp igen känns det fantastiskt kul att få ringa upp sina polare och ge sig ut igen.


THE RHYMES
The Rhymes firar Dubbelrelease! Under pandemin släppte Uppsalabandet både sitt självbetitlade debutalbum och uppföljande EP:n Elevator. Nu firas båda släppen med ett explosivt gig på Katalin! Debutalbumet hyllades för sin energi och sina melodier i både svensk och tysk press, och albumsinglarna roterade både på Sveriges radio och spelades i tysk, amerikansk och österrikisk radio. EP:n kallades för ''en riktig fullträff'' av Nöjesguiden och fortsatte rendera lysande recensioner i Tyskland.
The Rhymes har sedan starten 2016 haft nästan hundra spelningar i England, Tyskland, Norge, Finland och Sverige, däribland på ett fullsatt Cirkus som förband till Mando Diao.

Datum / Tid

lördag, 23 oktober 2021 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Katalin

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

195

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad