Menu

Emil Jensen

Uppsala

Parksnäckan I Uppsala Stadsträdgård
onsdag, 9 augusti 2017 kl:17:00

Kulturhjältarna och Brink & Berger presenterar:


Den kritikerhyllade, publikfavoriten Emil Jensen är en av våra mest unika och angelägna röster just nu som. Hans sommarprat i Sveriges radio 2016 var ett av de mest bejublade programmen.


"Däremellan dunkar känslorna nästan genom bröstkorgen. Emil Jensen släpper sin poetiska persona och går rakt på sak, ger en kärleksförklaring till sin bortgångna storasyster Anna. Varje stavelse bränner till bakom ögonlocken."
– Patrik Lundberg, Aftonbladet,


Emil Jensens liveframträdanden har ofta beskrivits som just sommarprat på scen – där han varvar sin musik med personliga mellansnack, allvar och humor, lyrik och satir.


I höstas släppte Emil ett nytt album med titeln ”Två naturliga armar” och gav sig ut på en omfattande turné genom hela Sverige med sin nya föreställning ”Flyktpotatis”. Turnén är ett samarbete mellan United Stage och Riksteatern med ett intresse som saknar motstycke.


När samhällsklimatet hårdnar och kallnar, kontrar Emil med att sprida ännu mer mänsklig värme genom sina hyllade skivor, böcker, krönikor, tankar för dagen i radio och framför allt från scener runt om i hela landet med sin helt egna blandning av musik, lyrik och komik.


Genom att på samma gång vara både en av Sveriges roligaste och allvarligaste artister lämnar Emil ingen oberörd. Han duckar aldrig för svåra ämnen, men lyckas hela tiden skaka fram hopp, humor och oväntade vändningar, oavsett om han pratar om mänskliga rättigheter eller sjunger om mänskliga svårigheter.


Med mjukt tilltal och stenhård satir, finstämd musik och hisnande mellansnack, vågar Emil vända ut och in på sig själv och världen och visa hur det mest personliga hänger ihop med det mest globala.


Genom åren har Emils album, föreställningar och samhällsengagemang renderat en mängd priser och utmärkelser – som Hoola Bandoola-priset, Gustaf Frödings lyrikpris, en rad miljöpriser för sin Cykelturné, och även en nominering till Martin Luther King-priset.


Emil Jensen
2024-05-19 19:00:00
Helsingborg, The Tivoli



Emil Jensen
2024-08-03 19:30:00
Blandat, TORNA HÄLLESTAD, Torna Hällestad Lanthandel

Datum / Tid

onsdag, 9 augusti 2017 kl: 17:00

Plats

Uppsala, Parksnäckan I Uppsala Stadsträdgård

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

125kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad