Menu

Eva Dahlgren

Uppsala

Parksnäckan I Uppsala Stadsträdgård
onsdag, 2 augusti 2017 kl:17:30

Kulturhjältarna och Brink & Berger presenterar:


De senaste 40 åren har Eva vandrat bredvid oss i den svenska musikhistorien. Stilren och sval med elegant formulerade texter och melodier. Efter ständigt sökande och experimenterande under hela 80-talet nådde Eva Dahlgren sin kommersiella topp med albumet ”En blekt blondins hjärta” 1991. Med sina nio Grammis och tre Rockbjörnar är hon en av våra mest prisbelönta musiker genom tiderna. Efter ett uppehåll på nio år återkom hon 2016 med det fina och delvis New York-inspelade albumet ”Jag sjunger ljuset” (produceratav Johannes Berglund) och belönades med betyget 4/5 i bland annat Aftonbladet, DN och Di Weekend.
I höstas var Eva Dahlgren ute på en omfattande Skandinavienturné som bland annat belönades med fyra plus i Aftonbladet och där Eva beskrevs som ”…en musiker på topp”. Nu är det klart att hon beger sig ut på en sommarturné till väl utvalda platser runt om i Sverige. Den 2 aug kommer Eva Dahlgren till Parksnäckan.
– Min första sommarturné. Folkparker. Jag 17 år. Blyg. Halva bandet världsvana amerikanska musiker. Bara killar. Ensamt. Många mil. Skruttig buss. En galen chaufför. Hemlängtan. Vilsen. Men ändå, det är något alldeles speciellt att spela om sommaren. Lättheten i våra sinnen. Myggen. Regnet. Värmen. Och jag vet att många av låtarna från mitt senaste album JAG SJUNGER LJUSET passar extra fint att sjunga under bar himmel i det nordiska sommarljuset. Så. Liten. Sommarturné. Igen. Längtar, hälsar Eva från ett soligt New York.

Datum / Tid

onsdag, 2 augusti 2017 kl: 17:30

Plats

Uppsala, Parksnäckan I Uppsala Stadsträdgård

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

220kr - 440

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad