Menu

Uppsala Indiefestival

Uppsala

Parksnäckan, Stadsträdgården
lördag, 31 augusti 2019 kl:17:30

Uppsala Indie Festival


Parksnäckan presenterar stolt Uppsala Indie Festival. På scen hittar ni Side Effects, Karakou, Jo’ & Eliah och Eyes Eyes.


Spelplats: Parksnäckan
Datum: 31 augusti 2019
Biljettpris ordinarie: 150 kr + service
Konsertvärd: HSB Uppsala


SIDE EFFECTS
Side Effects består av fyra 25-åriga killar som började spela tillsammans för 10 år sedan, även om de började släppa musik först 2013. De berättar att den nya musiken har bredare referenser då de nyligen upptäckt att musik skrevs även efter år 1969.


Singeln “Let Me Breathe” är inspelad i bandets egen studio Olympic Studios på Gärdet i Stockholm och omslaget är ett collage gjort av australiensiska konstnären Karen Lynch, som även gjorde omslaget till EP:n “Feels Like Walking On Sunshine”.
I början av januari släpptes fullängdsalbumet och kort därefter åkte Side Effects på en omfattande Tysklandsturné tillsammans med svenska bandet Friska Viljor. Våren har tillbringats på vägarna i Sverige, Norge och Tyskland.


KARAKOU
Uppsala-konstellationen Karakou har varit aktiva under större delen av 10-talet, men nu under de senaste åren har de funnit sin sanna styrka. Efter att ha närmat sig ännu mer storslagna produktioner och bräckligt textförfattande på låtar som ”Hade jag bara vuxit upp kanske du velat ha mig” så hittade de sin nisch i den hjärtkrossande popen med 2017:s ”Golvet i köket”. Det är så många känslostormar i melodierna, och det är så mycket melodramatik i texterna, men det svider så underbart.


JO’ & ELIAH
Jo’ & Eliah är en singer-songwriter-duo med rötter i Uppsala. Jonathan och Kim träffades 2016 på P4 Nästa som de året efter vann tillsammans i Uppsala. Sedan dess har de hunnit släppt tre singlar och ett album. Deras signatur är träffsäkra och sköra stämmor, mjukt gitarrspel såväl som målande och livfulla texter.


EYES EYES
Efter att ha lovordats av amerikanska musikbloggar för tidigare singelsläpp kommer nu Eyes Eyes fulla EP med låtar som landar som ett knytnävsslag i magen. Texterna handlar om urspårade resor till Amsterdam, om en svunnen tid då skolavslutningen utgjorde räddningen och om att traggla sig igenom de mörka vintrarna och den motarbetande småstadsmentaliteten.

Datum / Tid

lördag, 31 augusti 2019 kl: 17:30

Plats

Uppsala, Parksnäckan, Stadsträdgården

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad