Menu

Lisa Ekdahl

Uppsala

Parksnäckan
onsdag, 13 juli 2022 kl:19:00

LISA EKDAHL
Spelplats: Parksnäckan Uppsala
Datum: 13 juli 2022
Biljettpris: 495 sek + service
Åldersgräns: 3 år
Biljettsläpp onsdag 16 mars kl 10.00 via Livenation.se 
LISA EKDAHL PÅ SVERIGETURNÉ I SOMMAR
Lisa Ekdahl är en av Sveriges mest folkkära och mytomspunna artist och hiten “Vem Vet” räknas tveklöst som en av vår tids största klassiker. Sedan det stora genombrottet har den musikaliska framgångssagan fortsatt, både på svenska och engelska. I sommar tar sångerskan och låtskrivaren Lisa Ekdahl med sig sin låtskatt på Sverigeturné. 
Som 19-åring uppträdde en då nyinflyttad Lisa Ekdahl på jazzklubbar runt om i Stockholm tillsammans med Peter Nordahl Trio. Sedan dess har den musikaliska framgångssagan fortsatt, både på svenska och engelska. Lisa Ekdahl har hunnit släppa åtta album i eget namn och ytterligare två i samarbete med Peter Nordahl Trio. Den senaste fullängdaren “GRAND SONGS” kom 2021 och innehåller tolkningar av personliga favoritlåtar av bland annat Diana Ross, Bob Dylan och Billie Eilish. Lisa Ekdahl och albumet "GRAND SONGS" är även nominerad till en grammis i år för bästa jazzmusik. 
Genombrottet som soloartist kom 1994 i samband med det självbetitlade debutalbumet och den numer kultförklarade singeln “Vem Vet”. Som över en natt tog Lisa Ekdahl Sverige med storm. Den lekfulla blandningen av svensk visa, jazz och populärmusik skapade svallvågor långt utanför Sveriges gränser. Lisa Ekdahls karaktäristiska röst - skör men egensinnig - var här för att stanna.


Lisa Ekdahl
2024-08-03 19:00:00
Göteborg, Villa Belparc



Lisa Ekdahl
2024-08-28 19:30:00
Stockholm, Mosebacketerrassen

Datum / Tid

onsdag, 13 juli 2022 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Parksnäckan

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

495

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad