Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 20:00

Jazzhörnan: Rigmor Gustafsson

Ukk - RestaurangenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

En ny jazzscen i Uppsala presenteras av Uppsala Jazz Club i samarbete med UKK. Jazzhörnan bjuder på högkvalitativa konserter, levande jamsessions, men kanske framför allt en skön atmosfär där du under avslappnade former kan njuta av härlig musik, mat och dryck!
Dörrarna öppnas för matgäster med biljett kl. 18.00 så att man i lugn och ro kan äta middag innan konserten börjar kl. 20.00. Det brukar serveras mustig husmanskost.


Rigmor Gustafsson är unik på den svenska jazzscenen. Tre av hennes album har sålt guld, en bedrift som värmländska Rigmor är alldeles ensam om. När Rigmor 2005 belönades med sin första guldskiva för Close To You hade ingen sådan delats ut till en svensk jazzsångerska sedan 1991. Även den gången var det en värmländska som hedrades, Monica Zetterlund och albumet hette Varsamt. Till albumet Alone with you som släpptes i september 2007, skrev Rigmor all musik och de flesta texterna och hon producerade också tillsammans med mästerbasisten Lars Danielsson. Alone with you gav dem en Grammis 2008 för bästa svenska jazzplatta.


Rigmors repertoar fick ytterligare dimensioner när hon 2010 gjorde sällskap med österrikiska Radio String Quartet Vienna. En unik stråkkvartett som rör sig helt fritt mellan olika genrer. Hon fångades av deras blandning, det klassiska- moderna, det rytmiska och improvisationerna. Detta resulterade i gemensamma albumet Calling You.


Rigmor Gustafsson har hela världen som arbetsfält och turnerar frekvent med egen kvartett men framträder också som gästartist i större konstellationer. Hon har medverkat i i ett flertal TV- pro- gram både i Sverige och internationellt. Rigmor har också mottagit många priser genom åren och senast i november 2013 tilldelades hon det mest prestigefyllda svenska jazzpriset av alla; Kung- liga Musikaliska Akademins Jazzpris.


Senaste albumet "When You Make Me Smile" är Rigmors sjätte album på tyska bolaget ACT. Det är inspelat tillsammans med Dalasinfoniettan och Eagle-Eye Cherry medverkar som gäst på en låt.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-03-09 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Rigmor Gustafsson

Rigmor Gustafsson, After The Rain på Spotify

On My Way to You

After The Rain

Rigmor Gustafsson, Call Me Lonely på Spotify

When You Make Me Smile

Call Me Lonely

Rigmor Gustafsson, Let It Go på Spotify

When You Make Me Smile

Let It Go