Menu

Dimitri Illarionov

Uppsala

Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat
torsdag, 12 oktober 2017 kl:16:00

Dimitri Illarionov är en av de mest framstående solistprofilerna på den internationella klassiska gitarrscenen. Publik över hela världen har fängslats av hans uttrycksfulla spel och gränslösa virtuositet. För första gången får vi nu möta honom vid Uppsala Internationella Gitarrfestival och Sverige.


Dimitri Illarionov har vunnit flera av världens mest prestigefyllda gitarrtävlingar, bland annat Guitar Foundation of America Competition i USA och Francisco Tárrega Guitar Competition i Spanien. Under sin enastående karriär har han gett hyllade konserter i Europa, Asien, Nord- och Sydamerika. Bland scenerna han regelbundet gästar finns bland annat Tonhalle i Zürich, Bolsjojteatern och Stora salen i Tjajkovskijkonservatoriet i Moskva, Osaka Symphony Hall, Seoul Art Center och Palais des Beaux Arts i Bryssel.


Illarionov studerade för Andreas von Wangenheim vid musikhögskolan i Karlsruhe i Tyskland och för den legendariske gitarristen och pedagogen Alexander Frauchi vid Gnessin-insitutet i Moskva. Idag betraktas han av många som en av de allra främsta klassiska gitarristerna i världen, vilket också bekräftas av den internationella musikpressen.
”En välsignad artist! Han har temperament, musikalitet, utstrålning, känsla för timing och en sällsynt förmåga att ge musiken färg och innehåll. Sammantaget ger det en fantastisk förutsättning för en stor konsertupplevelse. Bäst uttrycks det med ett ord – wow!” Så skrev Zürich-tidningen Tages-Anzeiger. Tidningen El Norte i Mexiko var inte lika mångordig, men uttryckte samma sak: ”Den här gitarristen är verkligen ett fenomen!


Missa inte undret Dimitri Illarionov vid Uppsala Internationella Gitarrfestival. Han ger både konsert & masterclass den 12 oktober.

Datum / Tid

torsdag, 12 oktober 2017 kl: 16:00

Plats

Uppsala, Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

285

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad