Menu

Yan Kok & Hedvika Švendová

Uppsala

Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat
söndag, 15 oktober 2017 kl:11:00

I tuff internationell konkurrens har både Ho Yan Kok och Hedvika Švendová tidigare vunnit Uppsala Internationella Gitarrfestivals tävling Young Talents. Nu tar de åter plats på scenen i Uppsala Konsert & Kongress, men nu som solister i egen kraft.


Ho Yan Kok har vid sina konserter visat en enastående förmåga att med stark scennärvaro och fenomenal spelteknik kommunicera sin repertoar som spänner från John Dowland och Bach till nyskriven musik. Hon kommer från Norge men bor för närvarande i Köln, Tyskland. Efter inledande studier vid Norges Musikhögskola i Oslo för professor Erik Stenstavold fortsatte hon sina studier för professor Alexander Sergei Ramirez vid Robert Schuman-högskolan för Musik och Dans i Köln. Förutom vinsten i Young Talents har Ho Yan Kok också tagit hem förstapriset i Hong Kongs internationella gitarrtävling och belönats med Jörgen Rörby-stipendiet.


Kroatiska Hedvika Švendová började spela gitarr redan vid fyra års ålder och visade omedelbart prov på sin exceptionella talang. Med sin svindlande eleganta teknik och klassiska repertoar förtrollar hon sin ständigt växande publik och bjuds också in till många av Europas främsta festivaler. Švendová har även hyllats för sin tolkning av italienaren Mario Castelnuovo-Tedesco första gitarrkonsert som hon framfört tillsammans med Böhmens Filharmoniker.


Hedvika Švendová som studerat vid konservatoriet i Pardubice har belönats med en rad priser, bland annat som lovande ung talang av den tjeckiska televisionen, och vunnit förstapriser i tävlingar som Forum Gitarre Wien, International Guitar Festival i Rust, också det i Österrike, och Anna Amalia-tävlingen i tyska Weimar.

Datum / Tid

söndag, 15 oktober 2017 kl: 11:00

Plats

Uppsala, Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

0kr - 220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad