Menu

Issac Delgado – Salsafest med legendarer

Uppsala

Ukk - Sal D - Ståplats
onsdag, 5 juni 2024 kl:19:00

¡Vamos! Salsaentusiaster och musikälskare i Uppsala och Sverige – en oförglömlig kväll väntar när den världsberömde salsastjärnan Issac Delgado kommer till stan för första gången! Onsdag 5 juni upprepar vi förra årets salsasuccé på UKK. Då stod Los Van Van stod på scenen, och denna gång har vi bjudit in ännu en kubansk legendar. Tillsammans med sitt 11-mannaband och lokala DJ:s, salseras och salseros kommer han att sätta eld på dansgolvet!
Issac Delgado
Issac Delgado är en av de mest ikoniska sångarna inom den kubanska musiken. Under nästan tre decennier har han fått miljontals människor världen över att dansa. Hans musikaliska resa började i Orquesta Pachito Alonso, följt av ett minnesvärt samarbete med timba-bandet NG La Banda. 1991 kom första soloalbumet Dando La Hora, producerat av hans nära vän, den virtuose pianisten och arrangören Gonzalo Rubalcaba. Detta blev början på en lång framgångssaga i den kubanska musikens tecken.
Issac Delgado är vida känd för sin karisma och ödmjukhet, och bär därför smeknamnet ”El Chévere de la Salsa”, som betyder att han är det coolaste som har stått i ett par dansskor på de kubanska scenerna. Nu uppträder han på konserthus, klubbar och festivaler världen över och har samarbetat med en lång rad artister inom den latinamerikanska musiken, som Celia Cruz, Los Van Van, Cachao, Ana Belén och Silvio Rodríguez. I allt han gör hyllar Issac Delgado det spanska och afrikanska ursprunget och förmedlar en känsla djupt rotad i den moderna kubanska musiken.
DJ Isra och dansuppvisning
Precis som förra året så bjuder vi också in vår favorit DJ Isra, som värmer upp salen med det bästa från de kubanska spellistorna. Vi återser också Timba Ladies som bjuder på en explosiv dansshow och Junior & Linnea från Uppsala Danscenter som inleder kvällen med en salsakurs. Fler gäster tillkommer.
Missa inte försommarens hetaste kväll på Uppsala Konsert & Kongress med musik, dans, mat, dryck, glädje och fantastisk stämning!
Kvällens program (tiderna är preliminära)
• 19.00 Välkommen! UKK och restaurangen öppnar, DJ Isra spelar
• 19.30 Prova på salsadans med Junior & Linnéa från Uppsala Danscenter
• 20.00 DJ Isra
• 20.45 Dansuppvisning med Timba Ladies
• 21.30 Issac Delgado
• 23.00 DJ Isra
• 01.00 Tack för i kväll!
Restaurangen och baren har öppet under kvällen med kubanska smaker och svalkande drycker. Åldersgräns: 18 år
UKK x Selam
UKK fortsätter utveckla att programverksamheten genom samarbeten med musikbranschens spetskompetenser. Kulturorganisationen Selam har sedan 1997 med framgång breddat svenskt kulturliv med musik från Afrika, Latinamerika och Karibien och tagit svensk musik ut i världen. Samarbetet blir en flerårig satsning där målet är att presentera tre till fyra stora konsertupplevelser i Uppsala per år.

Datum / Tid

onsdag, 5 juni 2024 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Ukk - Sal D - Ståplats

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

350kr - 450

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad