Tensta Gospel Choir - Julkonsert

Ukk - Stora SalenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Varmt och kallt, hårt och mjukt, rått och slipat, starkt och svagt. Alla nyanser av livet egentligen!


Gospel är lite av julens signaturmelodi. Det tycker i alla fall Tensta Gospel Choir som nu ger sig ut på turné för att sätta ton på julens tema. Toner som bär budskap om hopp, omtanke och styrkan i gemenskap. Kören framför på turnén en varm och god blandning av säsongsbetonade spirituals, traditionell gospel och modern gospel med jazz- och funkinfluenser.


Tensta Gospel Choir bildades i Tenstakyrkan 1996 och har sedan dess fått flera ärofyllda uppdrag på konserthus och festivaler över hela landet, framträdande på Kungens 70-årsdag, Påvens besök i Sverige och i tv-program som Skavlan och Allsång På Skansen. I år kan ni ta del av denna unika julupplevelse i Uppsala den 26:e november!

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-11-26 17:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Tensta Gospel Choir

Tensta Gospel Choir bildades 1996 i stockholmsförorten Tensta av Michelle Nakagawa. Kören består i dag (2015) av 56 personer som framför en blandning av soul, blues, r&b och jazz, musikstilar som alla har sin rötter i gospeln.


Tensta Gospel Choir deltar regelbundet vid gudstjänster i Tenstakyrkan och ger konserter varje jul och vår. Kören uppträder ofta vid olika evenemang utanför kyrkan och har bland annat uppträtt på jazzklubben Fasching, Allsång på Skansen, Sommarkrysset och vid EM-finalen i damfotboll 2013.