kl: 18:30

A Tribute to Nina Simone

Ukk - Stora SalenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Tre stjärnor hyllar en fjärde i A Tribute to Nina Simone – pianist, sångerska, kompositör, medborgarrättsaktivist, förebild.


Karin Hammar, Viktoria Tolstoy, Ida Sand – alla fantastiska musiker och artister, alla influerade och inspirerade av den ikoniska, legendariska, egensinniga och ständigt aktuella Nina Simone. Här samlas de i en hyllning med personliga tolkningar av Nina Simones älskade och odödliga låtar!


Eunice Kathleen Waymon föddes 1933 och hennes dröm var att bli den första svarta kvinnan som fick spela piano i Carnegie Hall. Men rasdiskrimineringen i efterkrigstidens USA satte stopp för det musikaliska underbarnet. I stället blev hon jazz-, pop- och soulsångerska på en sliten nattklubbssylta i Atlantic City och tog namnet Nina Simone för att inte skämma ut sin familj.


Det blev början på ett av musikhistoriens mest excentriska konstnärskap. Ett liv som bland annat präglades av Black Power och medborgarrättskamp i USA, depression, våld, missbruk, mental ohälsa och landsflykt till Liberia och Europa.


Nina Simone hade en extrem förmåga att förvandla andras låtar till en personlig erfarenhet och är berömd för klassiker som ”Young, gifted and black”, ”Ain’t got no/I got life”, ”Backlash blues” och ”My baby just cares for me”. Liksom högprofilerade covers som ”Just like a woman”.


Här möts sex fantastiska musiker, alla på sitt eget sätt influerade och inspirerade av den ikoniska, legendariska, egensinniga och ständigt aktuella Nina Simone. En gemensam hyllning med personliga tolkningar av hennes älskade och odödliga låtskatt!

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-15 18:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook