Menu

Aynur Do?an

Uppsala

Ukk - Stora Salen
fredag, 9 december 2022 kl:19:00

Genom åren har Aynur blivit en av de mest kända artisterna från Turkiet och en viktig representant för det kurdiska folket. Hennes sätt att sjunga och hennes musik hyllas inte bara av turkiska medier utan även av internationella medier.
Hennes texter handlar om kurdiska människors och i synnerhet kurdiska kvinnors liv och lidande, om kärlek, fred och frihet. Musikaliskt söker hon mötet mellan kurdisk- och västerländsk musik och tolkar sin traditionella repertoar på ett uppdaterat sätt. Hon sjunger kurdiska och turkiska folksånger, många av dem är över 300 år gamla, och bjuder på orientalisk gospel med texter om förtryck, frihet och kärlek.
Hon har samarbetat med kända musiker och band som den världsberömda cellisten Yo-Yo Ma, Silk Road Ensemble och Kayhan Kalhor för att nämna några. Hon har fått flera prestigefyllda utmärkelser genom åren, bl a WOMEX 2021 Artist Award.
United Voice och UKK
UKK tar ytterligare steg i att skapa ett konsertutbud i världsklass, och inleder samarbete med den ledande agenturen United Voice. Samarbetet ska säkra att Mellanösterns bästa artister kommer till Uppsala!

Datum / Tid

fredag, 9 december 2022 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Ukk - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

0kr - 375

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad