Menu

Years of Sound

Uppsala

Ukk - Stora Salen
söndag, 21 maj 2023 kl:19:30

Träblåsaren, kompositöre och arrangören Magnus Lindgren komponerade Years of sound för Kungliga Musikaliska Akademiens 250-årsjubileum häromåret. Stycket, som nu är omskrivet för kvällens sättning, flirtar med allt från Vivaldi till Zappa och är en hommage till kompositörers viktiga förmåga att utveckla musik genom att inspireras, citera och imitera varandra.
På scen hör och ser vi några av Sveriges främsta musiker: Magnus Lindgren, flöjt, Martin Fröst, klarinett, Nils Landgren, trombon, och Malena Ernman, sång, tillsammans med Uppsala Blåsarsymfoniker och Trio X.
Förutom Magnus Lindgrens komposition får vi njuta av musik av Bernstein, John Williams och mycket mer. Med den samlade musikaliska kompetens som återfinns på scenen denna kväll kan det inte bli annat än musikalisk grand slam!
– Om man får möjlighet att jobba med de bästa musikerna i världen så är man rätt korkad om man inte gör det, säger Malena Ernman, som under året också har uppdrag som kurator på UKK. Jag är otroligt stolt och glad över att få göra denna konsert tillsammans med Uppsala Blåsarsymfoniker, som räknas till en av Europas allra bästa blåsorkestrar!

Datum / Tid

söndag, 21 maj 2023 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Ukk - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

370kr - 495

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad