Stairway To Heaven

Uppsala DomkyrkaDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Musik av Ed Sheeran, Laleh, Europoe, Gloria Estefan, Coldplay m.fl. Medverkande: Rockkören DUM (Domkyrkans ungdomsmusik), musiker och solister under ledning av Niclas Dahl.
Konsertlängd ca 1 tim 45 min.
I en rockshow baserad på musik av några av samtidens största artister sjunger rockkören DUM om att vara människa, om glädje, sorg, drömmar, misslyckanden och vägen framåt.
Rockkören DUM har sedan starten 2004 grävt djupt i rockens skattkistor och framfört musik av Laleh, Stevie Wonder, Coldplay, Pink Floyd och många andra. Konserterna i Uppsala Domkyrka har med åren blivit en modern klassiker med utsålda kyrkor.
Uppsala domkyrka är mer än en konsertlokal. Med sina 118 meter höga torn är den nordens största katedral. Kombinationen av rockmusikens dynamiska uttryck och de vackert ljussatta gotiska valven skapar en unik konsertupplevelse.
Följ rockkören DUM på www.rockkorendum.se
www.instagram.com/rockkorendum
www.facebook.com/dumkyrkan
www.youtube.com/DUMtubeful
Biljetter till Uppsala domkyrkas konserter köpta på ticketmaster.se, går att hämta ut i Katedralbutiken.

Uppsala domkyrka är en katedral i gotisk stil (exteriört huvudsakligen en nygotisk tegelefterbildning av fransk höggotik runt en medeltida stomme). Den är domkyrka i ärkestiftet, församlingskyrka för Uppsala domkyrkoförsamling och rikshelgedom för Svenska kyrkan. Den invigdes slutgiltigt 1435 och hade Sankt Erik, Sankt Lars och Sankt Olof som skyddspatroner.


Efter en brand i den tidigare domkyrkan (i Gamla Uppsala) gav påven år 1258 tillstånd att flytta biskopssätet ifrån Gamla Uppsala till nuvarande Uppsala (Östra Aros). Flyttningen skedde 1273, och till en början torde Sankt Erik kapell använts för gudstjänsterna. Äldre uppgifter om att Trefaldighetskyrkans föregångare skulle ha legat på nuvarande domkyrkans plats är sannolikt felaktiga.


Domkyrkan har för närvarande sex aktiva körer: Uppsala domkyrkokör, Collegium Cantorum, Schola Cantorum, Uppsala Domkyrkas Flickkör och Uppsala Domkyrkas Gosskör samt sedan 2008 Uppsala katedralsångare.


Den ängel som pryder kyrkans tak, och som därifrån blickar ut över staden Uppsala, är gjuten i massiv koppar. Dess exakta proportioner finns inte i några originalritningar, men mätningar i modern tid visar att den är c:a 2 m lång (exklusive podium).

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-15 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: