Menu

Jeffrey Zeigler – Something of Life

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress Sal B
lördag, 24 september 2016 kl:18:00

Solokonsert. Jeffrey Zeigler är en av världens mest mångsidiga cellister. Han går sina egna vägar, väjer inte för det oväntade, är en eftertraktad musiker och en säregen improvisatör. Han har spelat musik av John Adams, Damon Albarn, Steve Reich och Terry Riley och samarbetat med några av musikvärldens största eklektiker som Laurie Anderson, Philip Glass, Hauschka, Mogwai och Tom Waits. För att nämna några. Och så har han varit en del av den legendariska Kronos Quartet i åtta hela säsonger. Bara det!

Men nu är det solisten Zeigler som är på tapeten. Hans solodebut Something of Life har tokhyllats av den internationella musikpressen. Skivan bjuder på ny musik av några av vår tids stora tonsättare; Philip Glass, Glenn Kotche, Felipe Perez Santiago, Paola Prestini och John Zorn. Zeigler utforskar spänningarna mellan musik och konst, och suddar ut gränserna för vad som egentligen går att göra med en cello… I höst gästar den karismatiske cellisten Uppsala Konsert & Kongress och ger oss en upplevelse fylld av nutida musik, videoprojektioner och improvisation i absolut toppklass!

“with unforced simplicity and beauty of tone” New York Times,

“with an emotional punch that gives us a good idea of what Zeigler’s soundworld is about: groove, emotion, and lyricism.” Christian Gentry


Konsertlängd: 70 minuter, ingen paus

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musikens Hus Vänner

www.ukk.se



Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

lördag, 24 september 2016 kl: 18:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress Sal B

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

180kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad