Menu

TUGG

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress Sal B
onsdag, 2 november 2016 kl:18:00

Tugg, med koreografi av Viktor Fröjd, är en häftig och engagerande föreställning med fem streetdansare på scenen och en koreografi som väcker känslor och frågor. Inspirationen hämtas från streetdance-stilarna popping, hiphop och house och den samtida dansen. Dansarnas rörelsespråk växelvis med musiken visualiserar såväl gemenskap som individualitet. På ett spännande sätt gestaltar dansarna livet och samhället som genom ett maskineri, alla är individer fast i ett gemensamt tuggande. Lyckas de bryta sig ur och följa sina känslor? Tugg är livet själv, balansen i universum. Tugg slutar aldrig.

Viktor Fröjd är koreograf med examen från Dans- och cirkushögskolan i Stockholm och har vidareutbildning inom street. Han skapar föreställningar, undervisar klasser och tävlar i nationellt och internationellt i battles. Tugg är hans första verk som koreograf.

Koreografi Viktor Fröjd
Film/foto Linus Enlund
Ljus Daniel Cronström
Dansare Anton Borgström, Ana Strandberg, Theresa Gustavsson, Andreas Sanchez, Viktor Fröjd
Ljud och musik Markus Almqvist Bertilsson mf.
Kostymör Sofia Gregersdotter

https://youtu.be/pu8euP44e3s
http://www.viktorfrojd.com/#!tugg/c1qtf

Recensioner:
”Koreografin är lika välgjord som välrepeterad. Från första stund fångar de fem dansarna in publiken i sin berättelse. Rörelser och musik avlöser varandra som en aldrig sinande källa.” /Jenny Berkan, Dansportalen



Längd:
Paus: Nej

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musikens Hus Vänner

www.ukk.se

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

onsdag, 2 november 2016 kl: 18:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress Sal B

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

100kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad