Menu

Departure! Uppsala Blåsarsymfoniker

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress Sal B
söndag, 14 maj 2017 kl:18:00

Uppsala Blåsarsinfonietta presenterar en vårkonsert i mästarklass.
På väg in i sommaren och med Philip Sparkes mästerverk The Unknown Journey i bagaget påbörjar Uppsala Blåsarsymfoniker tillsammans med sin konstnärlige ledare Leif Karlsson en musikalisk resa mot VM i Holland.

På programmet finns även det dramatiska verket Spartacus av Jan vand der Roost och från den svenska repertoaren Curt Larssons Hälsningesägen och Jerker Johanssons Brudmarsch.
Under vårkonserten släpper Uppsala Blåsarsymfoniker fram sina egna solister. Vårkonserten är starten på en resa som i första hand ska utveckla orkestern.

Uppsala Blåsarsymfoniker är en orkester där man lyckas kombinera spelglädje med hög ambitionsnivå. Orkestern består av musiker med väldigt olika bakgrund där man tillsammans skapar harmoni.

Uppsala Blåsarsymfonikers konstnärlige ledare heter Leif Karlsson. Han arbetar aktivt med att utveckla orkestern och dess verksamhet och dirigerar de flesta av våra konserter. Leif arbetar som konsulent för musik i Västra Götalandregionen och har en diger meritlista inom svenskt musikliv. Som professionell slagverkare var han en av grundarna till den världsberömda slagverksensemblen Kroumata, som han tillhörde i 30 år. Gruppen turnerade bland annat i 43 länder. Som dirigent har Leif Karlsson bland annat arbetat vid Wermland Opera, Norrlandsoperans symfoniorkester, Jönköpings Sinfonietta och Bergslagens kammarsymfoniker. Han leder också sedan snart 25 år Norrbottens Ungdomssymfoniker.

Uppsala Blåsarsymfoniker har i stor konkurrens blivit uttagna till att representera Sverige vid VM i Holland i sommar! Vart fjärde år arrangeras World Music Contest i Kerkrade, Holland. UBS tävlar i division 1. Vid konserten kommer UBS att framföra det obligatoriska stycket The Unknown Journey av Philip Sparke samt Spartacus av den holländske tonsättaren Jan Van der Roost.

En vanlig fråga är om man verkligen kan tävla i musik.
– Ja, varför inte? Det där är ofta lite av ett hårklyveri. Inom idrotten finns ju många grenar som helt avgörs av jurybedömningar så varför inte inom musiken också, säger Uppsala Blåsarsymfonikers dirigent Leif Karlsson.
– Men för oss är det inte framför allt så viktigt att vinna, utan det här är ett sätt att få satsa ordentligt och vässa vårt spel. Det är något som vi kommer att ha stor glädje av framöver, även om jag redan nu är väldigt stolt över orkesterns kvalitet och de framgångar vi haft de senaste åren.
– Annars hade jag nog inte varit beredd att åka till ett VM, tillägger han.

Program:
Jerker Johansson: Brudmarsch

Philip Sparke:The Unknown Journey

Percy Grainger: Shephards Hey

Enrico Morricone : Gabriels oboe
Solist: Barbara Otto, oboe

Leroy Anderson : Clarinet Candy

George Lloyd : HMS Trinidad marsch

Paus

Curt Larsson: En Hälsingesägen

Trad: Believe me, if all those endearing Young charms
Solist: Bo Inge Svensson, trumpet

Jan van der Roost: Spartacus
David Rose: Holiday for trombones
John Philip Sousa: Manhattan Beach
John Clifford: In Storm and Sunshine March


Onumrerad sittplats


Längd: Ca 2 timmar inkl. paus
Paus: Ja




www.ukk.se

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

söndag, 14 maj 2017 kl: 18:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress Sal B

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

80kr - 200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad