Menu

Nino Ramsby Ludvig Berghe Trio

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress Sal B
lördag, 24 januari 2015 kl:19:30

Med sin kombination av visa och jazz har Nino Ramsby och Ludvig Berghe Trio förnyat det musikaliska landskapet. Tillsammans bjuder de på en lysande förening av jazz och visa, vid den här konserten kan vi höra låtar från deras senaste och hyllade album Varsågoda och tack.

Här finns allvaret och humorn. Och den befriande prestigelösheten som när multiinstrumentalisten Nino tar fram en klarinett och bjuder på enkla, nästan rörande instrumentala inlägg som kontrast till det drivna kompet och Berghes böljande och ibland klassiskt inspirerade pianospel. Nino Ramsby och Ludvig Berghe Trio banar sin väg mellan det skira och hudlösa, det vilda och oregerliga. Med precision och hänsynsfull hänsynslöshet bjuder den här fyrhövdade trion på mästerlig jazz där visan har sin självklara position.

Nino Ramsbys sceniska närvaro och aldrig sinande nyfikenhet har under lång tid fört hen in i många olika sammanhang som fått stor uppmärksamhet. Hård rock med Salt, melankolisk pop med Grand Tone Music, Baxters electronica och samarbete med Nashville-baserade Brent Hunter i The World. Nino har också, bland mycket annat, tillsammans med Martin Hederos (The Soundtrack of Our Lives och Hederos & Hellberg) släppt de kritikerrosade skivorna Visorna, där hen på sitt lyhörda vis tolkar Cornelis, Fred Åkerström, Eva Dahlgren och Barbro Hörberg, och Jazzen (2006), där hen skrev svenska texter till låtar av Nina Simone, Stina Nordenstam, Sade och Billie Holiday. Nino har också ett samarbete med Stefan Sundström.

Ludvig Berghe Trio med Daniel Fredriksson på trummor och Lars Ekman, kontrabas, har gett ut fyra hyllade skivor i eget namn på Jonas Kullhammars skivbolag Moserobie. Jazzpianisten Ludvig Berghe utbildad vid Musikhögskolorna i Malmö och Stockholm.

Längd: cirka 75 minuter

www.ukk.se
www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

lördag, 24 januari 2015 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress Sal B

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad