Menu

Kodjo Akolor - Brott mot Jantelagen

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress Sal B
torsdag, 26 februari 2015 kl:19:30

På grund av stor efterfrågan på biljetter är föreställningen flyttad från Sal B till Stora salen.

Köpta biljetter till Sal B behöver bytas till biljetter i Stora salen. Biljetter kan endast bytas i biljettkassan på Uppsala Konsert & Kongress. TicketFast-biljetter mailas till biljettkassa@ukk.se som därefter ombokas till nya biljetter för uthämtning på Uppsala Konsert & Kongress senast 1,5 timme före föreställningen startar dvs kl 18.00 den 26 februari.
I februari har Kodjo Akolor premiär för sin nya standup-show ”Brott mot jantelagen”. Den älskade komikern och programledaren för “Musikhjälpen”, P3 Guld” och Morgonpasset i P3 ger sig ut i landet med en helt ny humorföreställning om att vi faktiskt ska tro att vi är något. Kodjo Akolor, som nyligen vann Stora radiopriset i kategorin Årets manliga programledare, vill motivera publiken att en gång för alla kicka ut jantelagen ur sitt svenska DNA.

Brott mot jantelagen” är en personlig standup-föreställning som tar avstamp i Kodjo Akolors liv och hans motto att aldrig vara nöjd med det man har.

– Min resa från student, plåtslagare, brevbärare och finanssnubbe till radiopratare och komiker är i sig ett brott mot jantelagen. Jag vill visa folk att det går att bryta mot jantelagen oavsett vem man är genom att berätta om mitt liv från barndom fram till idag. Jag vill få folk att tänka “fan vi knäcker jantelagen, vi kickar ut den ur vårt svenska DNA”, säger Kodjo Akolor.

Den nya föreställningen “Brott mot jantelagen” innehåller tänkvärda iakttagelser och klassisk Kodjo-standup med högt tempo, vilda imitationer, skruvad vardagskomik och ett smittsamt glatt humör.

Kodjo Akolor är kanske mest känd som programledare för “Morgonpasset i P3” och Musikhjälpen”. Hans populäritet visade sig tydligt när han nyligen vann Stora radiopriset i kategorin Årets manliga programledare. 8-14 december är han för fjärde året i rad programledare för SVT:s och Sveriges Radios stora insamlingsevent “Musikhjälpen” och 17 januari leder han för andra året i rad Sveriges största musikgala “P3 Guld” i Göteborg.

Biografi
Kodjo Akolor är mest känd som en av programledarna för P3:s flaggskepp Morgonpasset i P3. I fem år har hans sprudlande humör, nyfikenhet och snabba tunga fått trötta svenskar att piggna till på morgonen och hösten 2014 röstades han fram till Stora radiopriset i kategorin Årets manliga programledare.

I grunden är Kodjo komiker och har sedan 2005 uppträtt på åtskilliga standup-scener runt om i landet. Han har också varit värd för P3:s humorshow “Humorhimlen live” fyra år i rad.

I december leder Kodjo Akolor för fjärde året i rad insamlingsprogrammet och folkrörelsen Musikhjälpen”. Det oerhört populära evenemanget direktsänds varje år under sex dagar i både P3 och SVT. I januari är Kodjo Akolor dessutom för andra året i rad värd för den direktsända musikgalan P3 Guld” från Scandinavium i Göteborg.

Föreställningens längd: 80-90 minuter, ej paus

Arrangör: Welcome Uppsala

www.ukk.se

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

torsdag, 26 februari 2015 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress Sal B

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

320kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad