Menu

Amanda Bergman

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress Sal B
onsdag, 27 april 2016 kl:19:30

Amanda Bergman
Vi känner henne som låtskrivare och sångerska i hyllade bandet Amason, som under förra året steg som en raket på pophimlen. Under hösten gjorde hon också hyllade framträdanden tillsammans med Seinabo Sey, Maja Francis och First Aid Kit. Amanda Bergmans första fullängdsalbum i eget namn landar i slutet av februari och därefter väntar turné – med ett nedslag hos oss på UKK!
Sångerskan, musikern och låtskrivaren Amanda Bergman från byn Björka i Dalarna har sedan debuten 2009 varit verksam som soloartist, då under namnen Hajen och Idiot Wind, och allra senast som medlem i bandet Amason, tillsammans med bl. a. Gustav Ejstes (Dungen) och Pontus Winnberg (Miike Snow). 2010 släppte Amanda sin första EP som blev mycket uppmärksammad både i Sverige och internationellt, och hon åkte på ett flertal turnéer världen runt som förband till First Aid Kit och the Tallest Man on Earth. Amanda har också medverkat i ett flertal andra projekt, bl.a. har hon uppträtt tillsammans med Bröderna Lindgren och i början av 2015 medverkade Amanda Bergman på den uppmärksammade Oskar Linnros-producerade låten Vintersaga.
Trots många år som flitigt anlitad och uppmärksammad musiker och kompositör har Amanda Bergman aldrig tidigare släppt ett eget fullängdsalbum. Amanda har skrivit debutalbumet ”Docks” själv och producerat tillsammans med Petter Winnberg (Amason, Little Majorette), Jonas Teglund och Petter Granberg. Kristian Matsson (The Tallest Man On Earth) har också varit med och producerat två låtar på skivan. Förnimmelser från Hajen, Idiot Wind och Amason hörs på låtarna, men det här är första gången artisten Amanda Bergman träder fram till fullo som soloartist. Och vi vet att det kommer bli magiskt!

Förband:
HUNT
Hunt består av Susanna Brandin, Johanna Hellqvist, Hillevi Duus och Jakob Enlund. De har turnerat åtskilliga gånger i Europa och nu senast i Japan och Sydkorea. I vår är bandet tillbaka med 8 nya låtar på albumet Branches. Albumet spelades in och producerades av Hunt och mixades av Christian Gabel i Studio Cobra. Skivan släpps av Lövely Records den 8 april.
Nya singeln: https://open.spotify.com/album/3I34cJiGdpdIur1rvHw4fu




Konsertlängd:

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med MHV

www.ukk.se



Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.



Amanda Bergman
2024-05-04 19:00:00
Blandat, GRÄNGESBERG, Cassels



Amanda Bergman
2024-05-05 19:30:00
Blandat, BOLLNÄS, Träkyrkan



Amanda Bergman
2024-07-27 18:00:00
Linköping, Skylten, Linköping

Datum / Tid

onsdag, 27 april 2016 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress Sal B

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

210kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad