Menu

Sing a Song Fighter presenterar Birgit Bidder och The Hoper Singers

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress Sal C
fredag, 16 september 2016 kl:19:30

Birgit Biddler och The Hope Singers
Att inte välja lättaste vägen, om det finns en annan väg som är mer spännande. Det är det som är skivbolaget Sing a song fighters ambition. Vi bad labelns grundare Karl Jonas Winqvist att välja och vraka bland sina favoriter med förhoppningen att det skulle bli en konsertkväll i höst. Det blev två!

”Vi bjuder in artister/band som folk kanske inte känner till än, men borde höra. Eller som Prince sa: ”I’d rather give people what they need, rather than just what they want.”, säger Karl Jonas.

Första kvällen får vi en solospelning med makalösa sångerskan och låtskriverskan Birgit Bidder och kamp-och kärlekssånger från musikkollektivet The Hope Singers. Vi får dessutom åka med på en musikalisk resa och föreläsning med grundaren av det amerikanska skivbolaget Mississippi Records: Eric Isaacson.

Birgit Bidder
Från Ison & Fille, Kajsa Grytt, Oskar Linnros och bob hund till Wermland Opera. Nästan för bra för att vara sann. Men sann är hon, Birgit Bidder. ”Basically, shes a superhuman” skriver Noisey Magazine, ”so it makes sense that her latest track, You Dont Wanna Know, goes above and beyond most human capabilities.”

The Hope Singers
De kände ett sug efter att sjunga tillsammans, hela tiden, unisont. Där ingen tar huvudrollen, utan alla hjälps åt. Så föddes musikkollektivet The Hope Singers. Det spelades snabbt in ett spontant, ömt album med folk- och protestsånger. Eller var det kanske kärlekssånger? Låtarnas texter har alla ”hopp” som gemensamt tema. Och åttamanna bandets skiftande instrumentering med knarriga tramporglar och brusiga basklarinetter hörs i såväl hyllningar och tolkningar av Sinead O’ Connor, Matana Roberts och My Brightest Diamonds som i de egna nyskrivna låtarna. Solidariska låtar 2016 ? Ja, herregud, varför inte?

Eric Isaacson & Mississippi Records (Portland, US)
Skivbolaget med namnet Mississippi Records är lite av ett hemligt mysterium i musikvärlden. Utan promotion eller en riktig hemsida (knappt aktiva på www överhuvudtaget) så har labeln ändå släppt långt över hundra skivor. Fantastiska samlingar med 100 år gammal raspig lo-fi blues, skivsamlarsoul, afrikanska skivor, stenhårda punkalbum och mycket, mycket mer. För tredje året i rad så beger sig grundaren av skivbolaget, Eric Isaacson, ut på en spontan Europa-turné där han håller en väldigt underhållande och inspirerande musikföreläsning. Ett music talk, om du så vill.

Med sin syn på d.i.y och musik i stort så guidar han oss genom musikens historia. Med unika filmklipp och sällan sedda klipp visar Eric hur en okänd människas enda låt, spelad på en träveranda inför sin familj kan beröra och inspirera lika mycket som storsäljande världsartister…

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Sing a Song Fighter och Musikens Hus Vänner

Konsertlängd:

Paus: Ja

www.ukk.se


Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

fredag, 16 september 2016 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress Sal C

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad