Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Mattias Alkberg

Uppsala Konsert & Kongress Sal DDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Mattias Alkberg
Nerv. Att beskriva Mattias Alkberg och hans skapande i ett ord är förstås omöjligt, men om vi ändå ska försöka är ordet nerv ett skapligt alternativ. Hans totala innerlighet, kombinationen av darrande skörhet och resolut kraft, av det vackraste vackra och den smutsigaste skit, visa, dikt och punk. Poeten, låtskrivaren, artisten Mattias Alkberg inledde sin karriär i The Bear Quartet 1992. Sedan dess har han släppt en mängd album, som skivan Anarkist (2011) som också blev en bok med samlade texter och Mattias Alkberg Begravning (2013) som också blev en föreställning på Dramaten och en konsertfilm på SVT.

Hans nya album Personer är till stora delar inspelat i Ingmar Bergman-gårdarna på Fårö. I höst kommer diktsamlingen Ön som är skriven på Gotland och i Norrbotten. I samband med detta ger sig Mattias ut på en författarturné. Men till UKK kommer han beväpnad med både orden och tonerna, dikterna och låtarna. Det kommer bli en kväll med intensiv nerv, som alltid när Matti står på scenen.

Mattias Alkberg är artist, låtskrivare och poet, uppvuxen i området Tuna i Luleå men idag boende i Svartöstaden. Han har gett ut sex diktsamlingar på bokförlaget Wahlström & Widstrand. Han är också skribent och har medverkat som krönikör och skivrecensent i Norrbottens-Kuriren. Han har fått stipendium av Svenska Akademin 2004 och 2015, och bland annat tilldelats Rubus Arcticus, Rörlings stipendium och SKAP-stipendiet.

Läs intervju med Mattias Alkberg:
www.dn.se/kultur-noje/kronikor/punkpoeten-i-envis-revolt-mot-sig-sjalv/


Lyssna på podden Värvet:
http://värvet.se/podcast/179-mattias-alkberg/
www.mattiasalkberg.se


Speltid: Ca 90 min
Paus: Nej

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musikens Hus Vänner

www.ukk.seEtt landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-11-26 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Mattias Alkberg

Mattias Alkberg, Tjugonde på Spotify

Tjugonde

Tjugonde

Mattias Alkberg, Skända flaggan på Spotify

Mattias Alkbergs begravning

Skända flaggan

Mattias Alkberg, I spenaten på Spotify

Personer

I spenaten