Menu

Nils Landgren Funk Unit

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress Sal D
lördag, 18 april 2015 kl:21:00

Fantastiskt funkigt

Nils Landgren är en mångsysslare. Inte nog med att han är en erkänt framstående trombonist och sångare, han är också verksam inom en rad olika genrer. Men ända sedan han hörde James Brown har funken varit ständigt närvarande.
– Det blir full fart i några timmar. Se till att ta med er dansskorna, säger Nils Landgren om konserten i Uppsala Konsert & Kongress.

Mångsysslaren Nils Landgren ser med sitt Nils Landgren Funk Unit till att få utlopp för sin stora kärlek till rytmbaserad musik med rötter i den amerikanska soulen och funken.

– Det här är musik som jag har med mig från när jag var liten och hörde James Brown för första gången.
Vad var det som var så tilltalande med James Brown?

– Alltihop! Det var så svängigt och hade mycket blås. Jag tyckte omedelbart om det. Jag var en ung kille från Degerfors och visste inte att detta kallades funk. Men bra var det.

Nils Landgren Unit gjorde sin första spelning 1992. Två år senare släpptes det hyllade albumet Live in Stockholm med Maceo Parker som särskild gäst – och det var då som det lilla, men ack så viktiga ordet Funk lades till i bandnamnet. Sedan dess har bandet släppt många uppmärksammade album som bland annat Paint it Blue, Funky ABBA, License To Funk och Funk for Life. Den sistnämnda skivan gjordes i samarbete med MSF – Läkare Utan Gränser och syftade till att öka uppmärksamheten kring de akuta behov som finns i slumområdena i Afrikanska städer. I höstas var Nils Landgren Funk Unit tillbaka i Afrika för en kortare turné.

År 2013 kom Teamwork som är Nils Landgren Funk Units senaste album. Det hyllades av kritiker runt om i världen. Nils Landgren Funk Unit har under åren utvecklat en egen version av funken. Mycket av materialet skriver de själva och de turnerar flitigt. De har spelat över hela världen under sina turnéer i USA, Kina, Japan, Kenya, Sydafrika samt över hela Europa.

Nils Landgren Funk Unit
Nils Landgren, trombon sång
Magnum Coltrane Price, elbas sång
Jonas Wall, saxar flöjt
Andy Pfeiler, gitarr sång
Petter Bergander, klaviaturer
Robert Ikiz, trummor
Jan Ugand, ljud

Ståplatser

Konsertlängd: 90 minuter utan paus

www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress med stöd av Musikens Hus Vänner

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.



Nils Landgren Funk Unit
2024-04-24 19:30:00
Örebro, Makeriet



Nils Landgren Funk Unit
2024-04-26 19:30:00
Gävle, Gävle Konserthus

Datum / Tid

lördag, 18 april 2015 kl: 21:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress Sal D

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

240kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad