Menu

Anoushka Shankar

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
söndag, 9 oktober 2016 kl:19:00

Som ingen annan briljerar hon med sin uttrycksrikedom, sin extrema teknik och sin ödmjuka framtoning. Fem gånger har hon nominerats till Grammy Awards och musikkritiker över hela världen har hyllat hennes innovativa spel. Hon gör en enda konsert i Norden i höst och det på den trettonde internationella gitarrfestivalen. Välkommen till en sinnlig, vacker och förtrollande musikvärld signerad sitargeniet Anoushka Shankar!

Anoushka Shankar är högaktuell med albumet Land of Gold, hennes fjärde release på prestigeetiketten Deutsche Grammophon. Och återigen lyckas hon förena ett brinnande engagemang för världens stora frågor med den suggestiva och mångskiftande musik som är hennes kännetecken.

Hon växte upp på tre olika kontinenter och mötte redan som ung en rad av vår tids mest inflytelserika musikprofiler. Hennes far Ravi Shankar var musikalisk förebild för gestalter som George Harrison, Philip Glass och John Coltrane. Det är sådant som sätter spår. Det har också gjort Anoushka Shankar till en extraordinär artist som förenar indisk klassisk musik med element från flamenco, jazz, elektronika och klassisk musik.

Den starka och genuina traditionen från hinduismen fick hon med sig under uppväxten. Det kosmopolitiska livet från olika delar av världen och en vidöppen konst- och musiksyn har sedan tillfört mängder av andra ingredienser i Anoushka Shankars musik.

På albumet Traces of You som släpptes 2013 samarbetar hon med sångerskan Norah Jones som dessutom är hennes halvsyster. Ravi Shankar dog under föreberedelserna till albumet som blev deras gemensamma hyllning till Ravi Shankar.

Tillsammans med sin ensemble ger Anoushka Shankar den 9 oktober sin enda konsert i Norden på Uppsala XIII Internationella Gitarrfestival med ett program innehållande klassisk indisk musik.

Anoushka Shankar – sitar
Manu Delago – hangtrumma, elektroniska trummor
Sanjeev Shankar – shehnai (blåsinstrument)
Tom Farmer – kontrabas, keys






Speltid:
Paus: Nej

www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Internationella Gitarrfestival



Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

söndag, 9 oktober 2016 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

460kr - 465kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad