Menu

Roland Dyens

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
lördag, 8 oktober 2016 kl:19:00

Roland Dyens, Frankrike
En färgstark personlighet som i sitt enastående konstnärskap förenar flera musikaliska dimensioner. Roland Dyens ger konserter på absolut högsta internationella nivå, han är prisbelönad tonsättare med gitarren i fokus och dessutom professor i gitarrspel vid anrika Conservatoire National Supérieur de Musique i Paris.

Publik över hela världen har fängslats av hans scennärvaro och förmåga att samspela med sin publik. Han är dessutom mycket känd för sin improvisationsförmåga, något som är ovanligt bland klassiska gitarrister. Ofta inleder han sina konserter med en improvisation för att ”känna in” publiken och konsertlokalen.

Roland Dyens uppmärksammades tidigt för sin enastående talang och belönades med specialpriset vid gitarrtävlingen i Italienska Alessandria och en Grand Prix du Disque de l’Académie Charles-Cros. Båda för sina tolkningar av Villa-Lobos. Hans finns också med på den franska tidskriften Guitarists lista över de 100 mest betydande gitarristerna i världen någonsin.

Han har gett ut flera uppmärksammade skivor med musik av kända gitarrtonsättare som Fernando Sor, Agustín Barrios Mangoré och Leo Brouwer bland andra. Han har på några av sina inspelningar också närmat sig jazzen med musik av Cole Porter, Erroll Garner, Dizzy Gillespie och många fler.

Roland Dyens fortsätter med oförminskad kraft att utforska sitt instruments alla möjligheter, både som konsertgitarrist, tonsättare och pedagog. Alessandria International Competition har tilldelat honom sin utmärkelse Chitarra dOro – Guldgitarren – och Guitar Foundation of America gav honom 2007 det prestigeladdade uppdraget att komponera det årliga festivalstycket. Inför 20-årsjublieet av den ansedda Guitar Ensemble Association of Japan fick han uppdraget att skriva ett nytt stycke som uruppfördes 2008 i stora salen i konserthuset Nakano Zero i Tokyo.

Roland ger både konsert, masterclass och håller i ensemblespel under festivalen.

Speltid: ca 70 minuter

Paus: Nej

www.uppsalagitarrfestival.se

Arrangör: Uppsala Internationella Gitarrfestival



Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

lördag, 8 oktober 2016 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

320kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad