Menu

JUL I FOLKTON

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
måndag, 12 december 2016 kl:19:00

Jul i Folkton 2016 – med Ale Möller, Lena Willemark, Esbjörn Hazelius, Roger Tallroth, Olle Linder och Lisa Rydberg

Folkkära Jul i Folkton är tillbaka traditionsenligt till jul. Samma artister, som under åtta tidigare jul-turnéer spelat sig igenom Sverige och in i publikens hjärtan, kommer i december 2016 att åka ut för att ge publiken en musikaliskt ojämförlig upplevelse. En konsert som doftar halm och gran, en kväll som sätter glädje, tradition och gemenskap i första rummet.

I Jul i Folkton ingår Ale Möller, en multiinstrumentalist och musikant som målar sitt eget musiklandskap av traditioner från många olika håll, ivrigt påhejad av sin egen nyfikenhet. Lena Willemark, sångerska, röstkonstnär, kompositör och riksspelman på fiol, född och uppvuxen i Älvdalen i nordvästra Dalarna. Esbjörn Hazelius med sin brinnande kärlek och kunskap i irländsk folkmusik, hans sånger och drivna spel på allehanda stränginstrument. Här finns riksspelmannen Lisa Rydberg som alltid haft folkmusiken sida vid sida med den klassiska musiken. Olle Linder är en sällsynt mångsidig musiker; spelar bas och allehanda slagverk. En mästare på strängar är Roger Tallroth som främst har gjort sig känd för sitt egensinniga spel på tolvsträngad gitarr.



Speltid: ca 2 tim

Paus: Ja

www.ukk.se

Arrangör: Programbolaget. Monarch Music & MTA

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

måndag, 12 december 2016 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

495kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad