Menu

Takács Quartet

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
lördag, 18 november 2017 kl:16:00

Edward Dusinberre, violin
Károly Schranz, violin
Geraldine Walther, viola
András Fejér, cello

De får de mest traditionella verk att kännas radikala på nytt, skrev New York Times om Takács Quartet. Kvartetten, som varit aktiva i över 40 år, spelar utmanande musik och de gör det utan rädsla. De tar sig stora friheter och gör lustfyllda levande tolkningar av musik ur en repertoar som spänner över tre sekler, från Haydn och Mozart till Sjostakovitj och Britten. Alltid med en knivskarp känsla för detaljer och en spelskicklighet i världsklass.

Takács Quartet bildades 1975 av Gabor Takacs-Nagy, Karoly Schranz, Gabor Ormai och Andras Fejer när alla fyra var studenter vid Liszt-akademien i Budapest. Kvartetten fick internationell uppmärksamhet då de 1977 vann både första pris och kritikernas pris i den internationella stråkkvartett-tävlingen i Evian, Frankrike. Sedan dessa har de vunnit mängder av utmärkelser och 2011 fick var och en av medlemmarna motta ordern Commanders Cross av Ungerns president.

Violinisten Edward Dusinberre blev medlem i kvartetten 1993 och violasten Roger Tapping 1995. Violasten Geraldine Wahlter ersatte Roger Tapping 2005.

Konsertlängd: ca 2 tim inkl paus

Paus: Ja

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musikens Hus Vänner

www.ukk.se

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

lördag, 18 november 2017 kl: 16:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

185kr - 245kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad