Menu

Vårkonsert med Orphei Drängar 2017

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
lördag, 22 april 2017 kl:15:00

Lördag 22 april 2017
Kl 15:00
Stora salen

I mars 2017 reser Orphei Drängar (OD) på turné till USA med konserter i San Francisco och Minneapolis. Kören medverkar där i ACDA:s (American Choral Directors Association) körledarkongress, inför en publik på 5000 amerikanska körledare. Vårkonsertprogrammet speglar innehållet i turnén; den stora klassiska och romantiska manskörsrepertoaren, men också den nutida, med musik av bl.a. Bob Chilcott och Ester Mägi, den estniska musikens Grand Lady, samt därtill ett flertal svenska tonsättare såsom Jan Sandström och Ingvar Lidholm.
Solist i såväl USA som på Vårkonserten i Sverige är Katija Dragojevic, svensk mezzosopran med hela Europa som arbetsfält, framförallt inom operakonsten. Dragojevic har framträtt i ledande operaroller vid bland annat Drottningholms Slottsteater, Kungliga Operan i Stockholm och La Scala i Milano, men även vid Festspelen i Salzburg samt Baden-Baden, på Royal Opera House Covent Garden och La Monnaie i Bryssel. Katija Dragojevic är också en flitigt anlitad konsertsolist och har arbetat tillsammans med dirigenter såsom Nikolaus Harnoncourt, Daniel Barenboim och Daniel Harding. OD ser mycket fram emot att få samarbeta med Katija Dragojevic, en sångerska med stora musikaliska och vokala kvaliteter.

Speltid: ca 2 tim
Paus: Ja

Arrangör: Orphei Drängar, Sångsällskapet OD

OD Hemsida



Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

lördag, 22 april 2017 kl: 15:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

170kr - 320kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad