Menu

Seinabo Sey

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
fredag, 10 april 2015 kl:19:30

Seinabo Sey
En soulröst har anlänt

Seinabo Sey har bara hunnit ge ut två singlar och en EP. Ändå låter hon som en rutinerad soulveteran. Kritikerna har lovordat henne, fansen har strömmat till och live har hon verkligen visat att hon håller hela vägen. Nu har det blivit dags för henne att förtrolla Uppsala Konsert & Kongress.

Seinabo Sey fann musiken och sin röst tidigt. Hon växte upp i Halmstad, i ett hem där musiken var ständigt närvarande – hennes pappa var musiker och särskilt känd i Gambia. På egen hand började hon orientera sig mot artister som Lauryn Hill, Alicia Keys och Destiny’s Child – som blev viktiga inspirationskällor när det var dags att börja göra egen musik.

Efter att ha kommit in på Fryshusets soullinje flyttade hon på egen hand till Stockholm, trots hon sagt att hon då var livrädd för att stå på scenen. Att det var artist hon skulle bli visste hon, men vågade inte riktigt tro på sig själv. Men efter att ha sjungit och turnerat med andra artister och gästat på skivor förverkligade hon sina artistdrömmar tillsammans med producenten Magnus Lidehäll.

Deras första samarbete, ”Younger”, blev en smärre succé och Seinabo Sey uppmärksammades av både svensk och internationell media. Senaste singeln ”Hard Time” har varit etta på Hype Machine, vilket innebär att det varit den låt som det bloggast mest om på nätet runt om i världen under en vecka. Seinabo är verkligen ett av 2014 års stora genombrott.

Efter att ha spelat i särskilt utvalda städer och festivaler i Europa, som Notting Hill Arts Club i London och Öya festivalen i Norge drog hon fullt hus på Göteborgs Filmstudio under sommarens Way Out West. Under hösten gjorde hon en kritikerrosad konsert på Dramaten och nu har det blivit dags för Uppsala Konsert & Kongress.

Konsertlängd:

www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Welcome Uppsala


Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

fredag, 10 april 2015 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

240kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad