Menu

Avishai Cohen Trio

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
fredag, 2 oktober 2015 kl:19:30

Israeliske basisten och kompositören Avishai Cohen befäster sin position som en av vår tids mest fängslande jazzgestalter. Tillsammans med sin nya trio leder han musiken in på nya fascinerande spår. Som det ledande internationella jazzmagasinet Downbeat uttryckte det – Avishai Cohen gör musik som får en att tappa hakan!

I Sverige slog Avishai Cohen igenom med dunder och brak i juli 2006 när han med sitt uttrycksfulla och fysiska spelsätt piskade upp stämningen inför en jublande publik vid Stockholms Jazzfestival på Skeppsholmen. Ett drygt år senare besökte han också Uppsala Konsert & Kongress och gav en fenomenal konsert tillsammans med Bohuslän Big Band. Nu är han återigen hyperaktuell med ny trio och nytt album, From Darkness, som faktiskt är inspelat i Sverige tillsammans med producenten Lars Nilsson.

Som alltid spetsar Cohen sitt virtuosa spel med skönhet och melankoli. Det är kammarmusikalisk jazz laddad med orientalisk melodik och latinskt temperament som gör musiken intensivt passionerad och varm. Med sig vid konserten i Uppsala Konsert & Kongress har han två unga talanger från Israel som den svenska publiken tidigare lärt känna vid i ett fullsatt Stockholms Konserthus i samband med Stockholm Jazz Festival 2013 och vid Umeå Jazzfestival 2014.

Pianisten Nitai Hershkovits har medverkat på Avishai Cohens konserter och skivor sedan duoalbumet Duende (2012) där hans halsbrytande och dynamiska pianospel starkt bidragit till albumets stora internationella framgångar.
Daniel Dor kom in i Avishai Cohens musikaliska värld under senare delen av 2013 och blev snabbt en energigivande faktor för trion och en stor överraskning för publiken.

– Nitai och Daniel tar min musik till nivåer och tillför perspektiv som jag aldrig hade förväntat mig. Jag kunde aldrig drömma att det skulle bli så bra! Vi tre spelar som en, säger Avishai Cohen om trions unika samspel.

Konsertlängd: 90 minuter utan paus
Paus: Nej

www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress med stöd av Musikens Hus Vänner

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

fredag, 2 oktober 2015 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

350kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad