Menu

Orphei Drängar: Vårkonsert 23 april 2023

Uppsala

Uppsala Universitets Aula
söndag, 23 april 2023 kl:15:00

Orphei Drängar anses som en av världens främsta manskörer. Genom att alltid eftersträva högsta möjliga kvalitet, samarbeta med de bästa solisterna, dirigenterna och orkestrarna, och regelbundet beställa nyskriven musik vill OD gå i bräschen för manskörssångens utveckling i Sverige och i världen. Till OD:s Vårkonsert 2023 har vi glädjen att välkomna tenoren Tobias Westman, ett nytt stjärnskott på den svenska sångarhimlen.
Tobias Westman avslutade sina studier vid Operahögskolan i Stockholm år 2015. Han har tilldelats prestigefyllda stipendier såsom Anders Walls Giresta-stipendium 2014, Jenny Lind-stipendiet 2015 och Birgit Nilssons stipendium 2018. Tobias Westman har framträtt i operor vid bland annat Wermland Opera, Malmö Opera, Vattnäs Konsertlada och Opera på Skäret. Under 2022 gör han roller i Wagners Parsifal, Alban Bergs Wozzeck och Mozarts Trollflöjten vid Ope?ra National de Paris.
Vid konserten framträder Westman tillsammans med OD, samt i ett par romanser med Folke Alin, OD:s vicedirigent och ackompanjatör, vid flygeln. OD:s repertoar sträcker sig som brukligt vid vårkonserten från den romantiska musiken till 1900-talets portalstycken, och i tillägg ett knippe vårsånger för att hylla den annalkande vackra våren.
Vi ser fram emot att ge er i publiken en konstnärlig upplevelse med både igenkänning och nya musikaliska bekantskaper, och vi hälsar er varmt välkomna till en musikaliskt innehållsrik Vårkonsert!
Rullstolsplatser/handikapplatser beställs genom att mejla ticket@od.se.

Datum / Tid

söndag, 23 april 2023 kl: 15:00

Plats

Uppsala, Uppsala Universitets Aula

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

80kr - 95

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad